Friends in BikesBusiness is de grote gids van leveranciers, merken en producten in de fietsenbranche. Samengesteld door de redactie van de vakinfo-bron Bikesbanc en het vakblad BikesBusiness.
De leveranciersbedrijven kunnen zich actief presenteren naar de branche en als Partners van Bikesbanc meewerken aan een omvangrijk informatief profiel. Waarin bestaande en potentiële zakenpartners zich gedegen kunnen informeren over het betreffende bedrijf. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om als Friend mee te werken aan een meer compact profiel.
Overige, al dan niet bekende bedrijven zijn opgenomen in een beknopt Editorial Profiel (EP).
Ga direct naar:
BikesBusiness is het lekker leesbare glossy vaktijdschrift voor ondernemers en verantwoordelijke managers in industrie, groothandel, dienstverlening en detailhandel in de fietsbranche.
Abonnement: Het abonnement op BikesBusiness is inbegrepen in het lidmaatschap van Bikesbanc. Dit lidmaatschap kost slechts €. 75,- per jaar en kan altijd tot een maand voor de vervaldatum worden opgezegd.
Adverteren: BikesBusiness is een commercieel vakblad met offline en online publicaties binnen de fietsbranche.
BikesBusiness biedt haar adverteerders een hoog bereik en een hoge attentiewaarde tegen uiterst gunstige tarieven.
Voor meer informatie over onze aantrekkelijke mogelijkheid voor offline en online adverteren, neem contact met ons op:
E-mail: info@bmghandelsmedia.nl
Kwaliteit is hét kernwoord bij Bike Totaal Broeksema in Enschede. Edwin Slaa werkt er al zestien jaar en mag zich sinds 2018 volledig eigenaar noemen. “Kwaliteit in fietsen, in service en in de winkelervaring – dat is waar het bij ons om draait,” vertelt Edwin. “Wij willen onze klanten ontzorgen. Het is misschien een modewoord, maar van fietsen tot verzekeringen, en ook met het verantwoord inzamelen van fietsaccu’s, willen wij onze klanten het beste bieden wat mogelijk is.”
Terugkijkend ziet Edwin hoeveel er is veranderd, vooral met de opkomst van elektrische fietsen. “Zestien jaar geleden hadden we misschien 7 of 8 e-bikes in de winkel. Nu staan er alleen al 125 in onze showroom.” Maar
zijn focus op kwaliteit stopt niet bij de verkoop van een fiets. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om klanten ook daarna te ondersteunen, bijvoorbeeld bij de afvoer van afgedankte fietsaccu’s. “Als een klant een nieuwe accu nodig heeft, wil je niet dat ze met die oude blijven zitten. Dan moeten ze gewoon bij mij terechtkunnen,” legt hij uit. Toch merkt Edwin dat er nog veel accu’s ongebruikt in schuren blijven liggen. “Veel mensen weten niet waar ze ermee naartoe kunnen, en dat vind ik jammer. Het is belangrijk dat ze weten dat wij ze verantwoord kunnen innemen en dat de accu’s afgevoerd en gerecycled worden door Stichting OPEN.” Nazorg, veiligheid en verantwoordelijkheid Voor Edwin is het inzamelen van accu’s niet alleen een manier om klanten te ontzorgen; hij ziet het ook als zijn verantwoordelijkheid als ondernemer. “Je kunt niet alleen een mooi product verkopen en daarna de klant laten zitten met een afgedankte fietsaccu die alleen maar in de weg ligt. Met Wecycle, een merk van Stichting OPEN, is het voor mij heel eenvoudig om die zo belangrijke nazorg te bieden en te voldoen aan de wettelijke verplichting.” Veiligheid is hierin essentieel, benadrukt Edwin. “Het inzamelvat dat wij in de winkel hebben, is volledig veilig en voldoet aan alle wettelijke normen. Het is speciaal ontworpen om brandgevaar en andere risico’s te minimaliseren. Bovendien is de inzameling en recycling via Wecycle helemaal gratis, wat het voor ons en onze klanten heel laagdrempelig maakt.”
Contact onderhouden met klanten
Naast het praktische gemak biedt het inzamelen van accu’s ook een mooie kans om relaties met klanten te versterken. “Ik zie het als een extra haakje om mensen weer de winkel in te krijgen. Ze komen met een vraag of met een oude accu waar ze vanaf willen, en voor je het weet staan ze met nieuwe ideeën of zien ze een mooie fiets in de showroom,” zegt Edwin. Hij merkt dat klanten de service waarderen. “Het geeft ze een stukje zekerheid. Ze weten dat ze bij ons terecht kunnen, en dat is goed voor hun vertrouwen in onze zaak.”
Samen werken aan duurzaamheid
De samenwerking met Stichting OPEN benadrukt de betrokkenheid van Bike Totaal Broeksema bij duurzaamheid. “Klanten worden steeds bewuster hoe belangrijk het is om afval verantwoord af te voeren. Ze vinden het fijn om te horen dat hun oude accu’s niet zomaar worden weggegooid, maar worden hergebruikt voor nieuwe producten,” vertelt Edwin. “Stichting OPEN zorgt ervoor dat alles op een veilige en duurzame manier wordt ingezameld en gerecycled volgens de wettelijke normen. Dat maakt het ook voor mij als ondernemer een logische keuze.”
Met elkaar krijgen we het voor elkaar
Stichting OPEN (voorheen Stibat) is, namens alle producenten en importeurs in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte apparaten, lampen, batterijen en (fiets)accu’s zodat deze niet eindigen als afval, maar als waardevolle bron voor hergebruik. Dit doet Stichting OPEN samen met inzamel-, sorteer- en recyclepartners. Onder de naam Wecycle voert Stichting OPEN campagnes om inzameling en recycling te stimuleren. Consumenten en bedrijven kunnen afgedankte apparaten en batterijen gratis inleveren bij een van de Wecycle inleverpunten door het hele land.